Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Centrometal CENTROPLUS + CM PELET-SET 25-50 kW pellet kazán

Gyártó:
Centrometal vegyes és pellet tüzelésű ikerkazán egymásmellé épített, vegyes- és fapellet tüzelésű kazánból álló, vízteres acéllemez iker kazán. Előnye, hogy minden átalakítás nélkül, a kazán egyik fele fáskazánként, míg a másik fele automata működésű pellet kazánként üzemel. Ötvözve a legolcsóbb és a legkényelmesebb szilárd tüzelés előnyeit.

Leírás

Költséghatékony, komplett berendezések, beépített szivattyúval, biztonsági szeleppel, nyomáskapcsolóval és tágulási tartállyal felszerelve.

A gyártó EKO-CK P és EKO-CKB P vegyes tüzelésű, vízteres kazánjainak alapjaira épített iker kazán. A CentroPlus B kivitel esetén az iker kazán egy a tűztér fölé épített inox használati melegvíz tartállyal is kiegészített, mely fűtési szezonban a folyamatos HMV ellátását is biztosítja. Az iker kazán felépítése szerint, egy bal oldali vegyes (vagy fűtőolaj) tüzelésre kialakított, míg a jobb oldali fa pellet (vagy fűtőolaj) égőfejjel felszerelt kazántest.

A pellet kazán test mellé épített 370/800 literes pellet tároló tartályból történik az égőfej automatikus pellettel történő ellátása. Külön kérésre 290 literes burkolat nélküli pellet tartállyal is rendelhető. A pellet égőfej automatikus begyújtással, égőfej tisztítással és égési levegő adagolással rendelkezik. A rendszer nagy előnye, hogy a bal oldali kazántest szilárd tüzelőanyaggal való kézi feltöltése és annak leégése után, a jobb oldali pellet tüzelésű kazán test, ha a fűtési rendszer igényli a meleg vizet, automatikusan begyújt, és szolgáltatja a hőt.

A fa pellet tüzelési egység 91%-os tüzelési hatásfokkal, míg a vegyes tüzelésű kazán test akár 84%-os hatásfokkal is képes üzemelni.

A Centrometal vegyes és pellet tüzelésű ikerkazán sorozat 6 modellből áll, 25, 35 és 50 kW névleges teljesítményben, beépített HMV tartály változatban és anélkül.

CentroPlus Centrometal vegyes és pellet tüzelésű ikerkazán legfontosabb jellemzői:

Iker kazántest, nagy tűztérajtók és nagyméretű tűzterek, mely lehetővé teszi fával való üzemeltetés esetén a nagyobb fahasábokkal való fűtést, a kazán egyszerű tisztítását és karbantartását.

Megfelelően méretezett tűztér és az égési gázok három lépcsős kivezetése valamint a beépített füstgáz áramlást lassító turbulátorok garantálják a hatékony és gazdaságos üzemeltetést (turbulátorok kizárólag a pellet égető kazán félben találhatók).

Kiemelkedő minőségű, 5 mm vastag kazán lemezből készült tűztér, valamint 5 év garancia a kazán hegesztési minőségére.

A pellet kazán oldalon pellet égőfej, nyomóventillátoros primer levegő adagolással, égőfej tisztítási funkcióval, energiatakarékos csigás pellet adagolás (15 kW-os villanymotorral), az égéstér nyomás érzékelővel.

A CentroPlus B kivitel esetén a kazántestbe, a tűztér és a hőcserélők fölé beépítésre kerül egy rozsdamentes használati melegvíz tároló, mely a kazántesbe építésnek köszönhetően nem igényel külön keringető szivattyút.

A kazán gyári beépített termosztáttal felszerelt, amely szabályozza a fűtési szivattyú működését.

Alapfelszereltséghez tartoznak továbbá a kazánhőmérséklet kijelző, valamint a kazán tisztításához és hamu gyűjtéséhez szolgáló eszközök.

Kazánvezérlés, a következő feladatokat ellátására:

 • fűtőköri szivattyú vezérlés
 • HMV szivattyú vezérlés
 • lefagyás és túlhevülés elleni védelem
 • a pellet kazán oldalon automatikus gyújtás és tüzelőanyag adagolás, fotocellás lángőrzés, , állítható teljesítmény szabályozás, programozható elektronikus automata-vezérlés,
 • téli – nyári használati meleg víz program = indirekt HMV tartály esetén, a kazán a fűtési rendszert nem, kizárólag az indirekt tartályt fűti meg

A két kazántest füstgáz kivezetése egyetlen kémény csatlakozáson keresztül megoldott.

A kazántest és hőszigetelése külön szállított, mely lehetővé teszi a könnyű mozgatást és a beépítést, valamint kisebb a sérülés kockázata.

A Centrometal vegyes és pellet tüzelésű ikerkazán bevizsgálását és tesztelését a Zágrábi Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán végezték, és az európai unió szabványának megfelelő minősítéssel rendelkeznek (EN 303-5 és EN 304).

A kazán alapfelszereltsége:

 • iker kazántest, 50 mm vastagságú ásványi gyapot hőszigeteléssel és burkolattal
 • a CentroPlus B kivitel esetén kazán mérettől függően 80/100 liter űrtartalmú HMV tartály
 • beépített gyári termosztát
 • kazánhőmérséklet kijelző
 • pellet égőfej adagoló csigával
 • pellet tároló tartály (kazán kW-tól függő méretben)
 • kazán vezérlés
 • tisztító és hamuzó eszközök
 • magyar nyelvű kezelési utasítás

Rendelhető kiegészítők:

 • termikus biztonsági szelep hőcserélővel
 • fűtési puffer tároló (Centrometal CAS)
 • GSM modul

Amennyiben elnyerte a tetszését, az alábbi módokon vásárolhatja meg:

 1. A termékek közvetlenül a www.kazanexpressz.hu-n megvásárolhatók, kérjük kattintson ide.
 2. Az Ajánlatkérés gombra kattintva írhat nekünk, vagy telefonon a 79/320-058 vezetékes, illetve a 30/915-2685 mobil számon.
 3. Viszonteladóinkon keresztül. Országos viszonteladói hálózattal rendelkezünk, partnereink megtekintéséhez kérjük kattintson ide.