Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Centrometal CENTROPELET Z14 / Z16 légbefúvásos pellet kályha

Gyártó:
Kiemelkedő hatásfokú (93,5-98%), meleg levegő befúvásos, fapellet tüzelésű kályha vagy más néven pellet kandalló. A fűtött térben elhelyezve nem csak a helységet és a lakást teszi hangulatosabbá, de a hőlégbefúvásnak köszönhetően gyorsan és hatékonyan biztosítja annak fűtését is.

Leírás

A kandalló a hőteljesítményét, az Ön igényének és beállításának megfelelő teljesítménnyel a kandalló helységében a lángtér feletti befúvó nyíláson keresztül adja le. Igény esetén, felárért, a kandalló 2 db elcsatornázható meleg levegő csatlakozással és a csatlakozásokhoz tartozó 1-1 db nyomó ventilátorral is rendelhető.

A CentroPelet Z14 / Z16 pellet kandalló felépítése:

A berendezés 2 db ventilátorral szerelt. Az első ventilátor a kandalló helységébe befújt meleg levegőért bejuttatásáért felel, a lángtér feletti hőcserélőn átfújva a helység levegőjét. A második ventilátor az égési levegő be-, illetve a füstgáz kijuttatását támogatja.

A lángtér alumínium bevonatú acél lemez burkolattal rendelkezik, az öntöttvas tüzelőrostély alkalmazása javítja az égés hatásfokát és növeli annak élettartamát.

A tercier égési levegő bejuttatás nem csak az égési hatékonyságot javítja, hanem a kandalló üvegajtó belső felületének lerakodó koromtól való tisztításához is aktívan hozzájárul.

A meleg levegő hőcserélő rendszer nem csak az égéstér feletti csöves hőcserélőkből áll, hanem a lángtér mögötti burkolati elemek belső felületét is aktívan használja.

Könnyen hozzáférhető hamu tárolóval felszerelt, mely nem csak a tüzelőrostélyról, hanem az égésétér mögötti hőcserélőből lehulló égésterméket is összegyűjti.

Egyszerűen és gyorsan karbantartható, még az átlagos használat mellett évente egyszer esedékes nagytakarítás is könnyen kivitelezhető, köszönhetően annak, hogy a belső burkolati elemek kialakítása és rögzítése gyors és szerszámok nélküli lebontást tesz lehetővé. A hermetikusan zárt pellet tartály 23 kg / 35 liter pellet befogadására kialakított. A vezérlő panel 6 nyomógombos kialakítással, naponta több begyújtási és kioltási fázis programozható be, akár a hét minden napjára.

 • Tüzelőanyag igény: DIN Plus / DIN minősítésű fenyőfa vagy vegyes fa pellet
 • Tüzelőanyag adagolás: automatikusan a napi pellet tartályból
 • Begyújtás: automatikusan
 • Szabályzás: a kazán kijelzőjén lévő vezérlőpanel és a távirányító segítségével
 • Befúvott levegő szabályzás: a kandalló vezérlésével, a kandalló helységébe és/vagy átcsatornázva a szomszédos helységekbe
 • Távirányító: alapfelszereltség
 • Garancia: 12 hónap garancia a berendezés elektromos komponenseire, illetve a gyártási vagy konstrukciós hibákra visszavezethető meghibásodásokra

Rendelhető kiegészítők:

 • 80 mm-es füstcső készlet

Amennyiben elnyerte a tetszését, három féle módon vásárolhatja meg:

 1. Közvetlenül tőlünk, az Ajánlatkérés gombra kattintva írhat nekünk, vagy telefonon a 79/320-058 vagy a 79/468-890-es vezetékes számon.
 2. Webshopon keresztül ide kattintva, ahol a teljes Centrometal CentroPelet termék kínálatunk kiegészítőkkel együtt megvásárolható. Webshopunk: www.pelletkalyhawebshop.hu
 3. Viszonteladóinkon keresztül. Országos viszonteladói hálózattal rendelkezünk, partnereink megtekintéséhez kérjük kattintson ide.