Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Centrometal CAS-S fűtési puffer tartály (500-1000 liter)

Gyártó:
A hőcserélős puffertartály fűtésrendszerbe kapcsolt fűtési meleg víz tartály, melyek a kazánból és egy alternatív hőforrásból származó hőenergiát felfogják, tárolják, majd a fűtési meleg víz igénynek megfelelő tempóban betáplálják a rendszerbe. 500, 750 vagy 1000 literes űrtartalomban.

Leírás

Kizárólag hőtárolásra alkalmas puffer tároló, de a tartályban elhelyeztek egy rendkívül vékonyfalú cső fémkígyót is. A csőkígyónak köszönhetően, nem csak a kazánból érkező hőt képes így tárolni, hanem egy másik hőforrásból érkező meleg vizet is. Ez a másik hőforrás az esetek nagy többségében a rendszerbe csatlakoztatott napkollektorból érkező forró víz. Így a fűtés költségeit a téli napsugárzás felhasználásával is tovább csökkentheti. Fontos, hogy az ún. szolár spirál cső utólagosan nem beépíthető a puffer tárolóba. Vagyis, ha jelenleg nem is rendelkezik napkollektorral, de a jövőben tervezi, akkor érdemes már most ezt a kivitelt választania.

A puffer tartály méretezéséhez használt ökölszabály szerint, faelgázosító kazán esetén kW-onként 50 liter, míg apríték vagy pellet tüzelés esetén 30 liter tartály kapacitást érdemes számolni.

A CAS-S hőcserélős puffertartály legfontosabb jellemzői:

Acéllemez tartály test, 500 és 750 literes tartályok esetén 2 mm, 1000 liter kapacitás esetén 3 mm-es falvastagsággal. A tartály alapja 3 mm vastagságú.

Tartály mérettők függő, 1,9 – 3,2 m2 felületű és 10,5 – 17,5 liter űrtartalmú vékonyfalú csőkígyó, az alternatív hőforrásból érkező hő és a tartályban lévő víz közötti hőcsere felülete.

100 mm habszivacs szigetelés, cipzárazható műbőr borítással. Felárért időjárás álló szigeteléssel is rendelhető.

Tartályban lévő víz hőmérsékletének mérése 4 ponton, 4 db beépített hőmérséklet kijelzővel.

2 soros 4 pontos csonkozású 90°-ban elforgatott 6/4”-os csatlakozók.

A tartály alapfelszereltsége:

  • Acél tartály test
  • 100 mm hőszigetelés és műbőr borítás
  • Beépített 1,9 – 3,2 m2 felületű és 10,5 – 17,5 liter űrtartalmú vékonyfalú csőkígyó

Rendelhető kiegészítők:

  • Időjárás álló hőszigetelés, külső tartály elhelyezéshez
  • Beépített kombinált szolár csőspirál és INOX HMV tároló >> CAS-BS sorozat

Amennyiben elnyerte a tetszését, az alábbi módokon vásárolhatja meg:

  1. A termékek közvetlenül a www.kazanexpressz.hu-n megvásárolhatók, kérjük kattintson ide.
  2. Az Ajánlatkérés gombra kattintva írhat nekünk, vagy telefonon a 79/468-890 vezetékes, illetve a 30/284-5365 mobil számon.
  3. Viszonteladóinkon keresztül. Országos viszonteladói hálózattal rendelkezünk, partnereink megtekintéséhez kérjük kattintson ide.