Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Centrometal BIO-TEC L 25-45 kW faelgázosító kazán

Gyártó:
Hasábfa tüzelésű, lambdaszondás faelgázosító fás kazán, 25/35/45 kW névleges teljesítményben. Érintőképernyős kezelőfelülettel, primer és szekunder égési levegő és lambda szonda szabályzással, melyek akár 93% feletti hatásfokot, elnyújtott égési időt és 12 órás parázstartást biztosítanak.

Leírás

Az égéstér kialakításának és a faelgázosítással kombinált égési folyamatnak köszönhetően a fahasábok szinte tökéletes elégése biztosított. Az egy tűztér feltöltéssel elérhető égés időtartam minimum 4 óra, de ez akár egy teljes napra is kitolható átmeneti időszakban, amikor alacsonyabb az épület hőigénye. A kazán akár 12 órán keresztül is képes megtartani a parazsat, így ezen időszakon belül nem szükséges újra gyújtani a kazánt az újabb felfűtéshez. A kazán működtetése egy érintőképernyős elektronikus vezérlő felületen keresztül biztosított. A hatékony működést és automatikus égés szabályzást a kazán lambda szonda vezérlése is támogatja, mely aktívan szabályozza a kazán primer és szekunder levegő mennyiségét, valamint a füstgáz ventilátor fordulatszámát. A kazán a központi fűtési rendszerhez és a CAS puffer tartályhoz egy három-utas termosztatikus szelepen keresztül kapcsolódik. A kazán az EN 303-5:2012 szabvány alapján minősített és megfelel a legmagasabb, 5-ös kazán besorolási osztály előírásainak.

A BIO-TEC L lambdaszondás faelgázosító fás kazán legfontosabb jellemzői:

Melegvizes kazán központi fűtési rendszerhez, 25% nedvességtartalom alatti fa tüzeléséhez.

A faelgázosító eljárás tökéletes égést tesz lehetővé. Ennek köszönhetően nem csak a kazán tüzelési hatásfoka magasabb, de a tisztítási igénye is lényegesen alacsonyabb.

A kazán kiemelkedő hatásfokának jó fokmérője, a 130 C°-os átlagos elmenő füstgáz hőmérséklet.

A kazán három nagy méretű ajtaja nem csak a tisztítást és karbantartást, de a tüzelőanyaggal való feltöltést, míg a középső ajtó a begyújtást könnyíti meg.

Kettős tüzelő kamra kialakítás. A felsőben történik a fa elégetése, majd az alacsonyabb hőmérsékletű elsődleges égés során felszabaduló égéstermékek és fagázok egy ventilátor segítségével leszívásra kerülnek az alsó magas hőállóságú samottozott égéstérbe. Ott az égéstermékek magasabb hőmérsékleten való másodlagos égése valósul meg.

A kazán test 5 mm vastag kazán lemezből készül, a külső burkolat alatt 50 mm vastagságú ásványi gyapot szigeteléssel.

Az elsődleges égéstér belső fala cserélhető és külön is tisztítható „U” profilú védőelemekkel burkolt, mely megóvja a kazánlemez belső felét az égés során lerakodó szennyeződésektől, ezzel is hozzájárulva a kazán magas hatásfokához.

A kazán csöves-turbulens hőcserélőkkel felszerelt. Karbantartása érdekében beépített, félautomata működésű fémspirál hőcserélő tisztítóval szállított.

A kazán alapfelszereltségét képezi a biztonsági termosztát és a beépített hűtőhurok.

A kazán zárt vagy nyitott fűtési rendszerre fűtési puffer tartályon keresztül csatlakoztatható.

A kazán működtetése egy beépített elektronikus vezérlő egységen keresztül biztosított, mely egység kapcsolatban van a kazán lambda szondájával. Ennek köszönhetően aktívan szabályozza a kazán primer és szekunder levegő mennyiségét, valamint a füstgáz ventilátor fordulatszámát.

A vezérlés a következő funkciókkal bír:

 • digitális füstgáz hőmérő
 • HMV vezérlés 1 db használati melegvíz érzékelő
 • fűtési puffer tartály vezérlés és 2 db hőmérséklet érzékelő
 • fűtés szivattyú-vezérlés
 • integrált szoba termosztát automatika
 • parázstartó program automatika, 12 órás parázsőrzés
 • 1 db külső hőmérséklet érzékelő

A kazán alapfelszereltsége egy érintőképernyős kezelőegység, melyre először az aktuális fűtési rendszer elemei kerülnek feltelepítésre, majd ezután a kezelőegységen keresztül működtethető.

A lambdaszondás faelgázosító fás kazán bevizsgálása és mérése az európai unió EN 303-5:2012 szabványának megfelelően történt, és teljesíti a legmagasabb hatékonyságot jelző 5-ös kazán hatékonysági osztály elvárásait.

Rendelhető kiegészítők:

 • GSM modul
 • fűtési puffer tároló (Centrometal CAS) – a faelgázosító kazán üzemeltetéséhez kötelező (minimum 50 liter / kW kazán teljesítmény)
 • kiegészítő modul 2 vagy több fűtőkör együttes vezérléséhez

A kazán üzemeltetéséhez szükséges fűtési rendszer kiegészítők:

 • fűtési puffer tároló, 3 utas termosztatikus szelep
 • zárt fűtési rendszer esetén: termikus biztonsági szelep, biztonsági hőcserélő, biztonsági szelep (2,5 bar) és tágulási tartály
 • nyitott fűtési rendszer esetén: nyitott tágulási tartály

Amennyiben elnyerte a tetszését, az alábbi módokon vásárolhatja meg:

 1. A termékek közvetlenül a www.kazanexpressz.hu-n megvásárolhatók, kérjük kattintson ide.
 2. Az Ajánlatkérés gombra kattintva írhat nekünk, vagy telefonon a 79/468-890 vezetékes, illetve a 30/284-5365 mobil számon.
 3. Viszonteladóinkon keresztül. Országos viszonteladói hálózattal rendelkezünk, partnereink megtekintéséhez kérjük kattintson ide.