Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Centrometal EL-CM BASIC 6-45 kW elektromos kazán

Gyártó:
Extra alacsony zajterhelésű, elektromos vízteres kazán központi fűtéshez. Kialakításának köszönhetően elsődleges vagy másodlagos hőforrásként, például egy szilárd tüzelésű kazán kiegészítéseként is jól használható. Egy vegyes tüzelésű kazánnal párhuzamosan beépítve, a fa tüzelés gazdaságosságának és az elektromos fűtés kényelmének előnyeit ötvözi otthonában.

Leírás

Extra alacsony zajterhelésű, 6 / 9 / 12 / 18 / 24 /27 / 30 / 36 kW teljesítményű elektromos vízteres kazán központi fűtéshez. Kialakításának köszönhetően elsődleges vagy másodlagos hőforrásként, például egy szilárd tüzelésű kazán kiegészítéseként is jól használható. Egy vegyes tüzelésű kazánnal párhuzamosan fűtési rendszerbe kötve, a fa tüzelés gazdaságosságának és az elektromos fűtés kényelmének előnyeit ötvözi otthonába.

Az elektromos kazán üzemeltetéséhez a fűtési rendszerben főköri keringető szivattyú, tágulási tartály és túlnyomás esetére biztonsági berendezés megléte vagy beépítése szükséges. Egyszerűen kezelhető vezérlő panel és szabályozható működés. Csoportokban kapcsolható és ezáltal manuálisan leszabályozható / maximalizálható a felvett és leadott teljesítmény. Fűtési meleg víz előállítás 10-75°C vezérlet hőmérséklet és 0,8-2,2 bar üzemi nyomás tartományban áll rendelkezésre.

Üzemeltetéséhez három fázisú elektromos csatlakoztatás szükséges, nyitott és zárt fűtési rendszerre egyaránt kapcsolható.

Használati meleg víz előállítási igény esetén javasolt egy használati meleg víz előállításhoz kialakított vezérléssel ellátott elektromos kazánban gondolkodnia. Az indirekt használati meleg víz tartályon keresztül biztosított hálózati meleg víz ellátás gyors és nagy teljesítményű víz felfűtést és rendelkezésre állást garantál. Az erre kialakított kazán intelligens HMV és váltó szelep vezérlésének köszönhetően a legegyszerűbb indirekt használati meleg víz tartállyal együtt is hatékonyan üzemeltethető.

A meleg víz vételi pontok számától függetlenül, megfelelő méretezés esetén, folyamatos és hőingadozás nélküli hálózati meleg víz ellátást garantál.

Teljesen hangtalan üzemű és kisméretű, működtetéséhez sem légcsere, sem kémény nem szükséges, melynek köszönhetően a lakásban bárhol felszerelhető.

A Centrometal El-Cm Basic elektromos kazán fontosabb műszaki jellemzői:

 • Felső kialakítású előremenő és visszatérő fűtési rendszer csatlakozás (1")
 • Biztonsági szelep (3 bar)
 • Kazán víz hőmérséklet érzékelő és forgó kialakítású szabályzóval rendelkező kazán termosztát (kazán víz / előremenő víz hőmérséklet beállítása)
 • Teljesítménytől függően egy, két, vagy három csoportban, manuálisan bekapcsolható / lehatárolható kazán teljesítmény
 • IP40-es érintésvédelmi besorolás
 • Kazántest 10 mm vastagságú hőszigeteléssel
 • Kazánvezérlés szoba termosztát bekötési lehetőséggel
 • Biztonsági termosztát (103°C)
 • 25 hónap teljeskörű garancia a kazántest hegesztési minőségére vagy víz szivárgásra, valamint a kazán beépített elektromos komponenseire
 • Üzemeltetéséhez szoba termosztát használata javasolt
 • Beszerelése szakembert igényel, de egy ellenőrzési lista kitöltése után, további kötelező beüzemelés vagy műszaki szemle nélkül használatba vehető.

Az ingatlan hőszigeteltségétől függően, hőteljesítménye alapján 40-320 m2 alapterületű ingatlanok hatékony fő vagy kiegészítő fűtésére alkalmas berendezés.

A Centrometal El-Cm Basic kazán alapfelszereltsége:

 • vízteres kazántest kazántermosztáttal és elektromos fűtőbetétekkel
 • kazántest burkolat és rögzítési eszközök a falra való felszereléshez
 • magyar nyelvű kezelési utasítás
 • 12 hónap teljes körű garancia

Amennyiben elnyerte a tetszését, három féle módon vásárolhatja meg:

 1. Közvetlenül tőlünk, az Ajánlatkérés gombra kattintva írhat nekünk, vagy telefonon a 79/320-058 vezetékes, illetve a 30/556-3274 vagy a 30/321-7971 mobil számon.
 2. Webshopon keresztül ide kattintva, ahol a teljes Centrometal CentroPelet termék kínálatunk kiegészítőkkel együtt megvásárolható. Webshopunk: www.e-futesbolt.hu
 3. Viszonteladóinkon keresztül. Országos viszonteladói hálózattal rendelkezünk, partnereink megtekintéséhez kérjük kattintson ide.